“Vaše zdravje, moja skrb!”

juretusek

Z vami sem Jure Tušek, diplomirani osteopat, specialist manualnih tehnik. Storitve na področju telesnega zdravja in odpravljanja težav gibalnega aparata nudim že od leta 2002 – na začetku kot maser in športni terapevt, po opravljeni prvostopenjski diplomi iz Osteopatskih ved leta 2008, pa delujem v zasebnih ambulantah v Kopru in Ljubljani.

Leta 2002 sem še kot dijak Gimnazije Koper uspešno zaključil prvo in drugo stopnjo Klasične masaže telesa, pod mentorstvom dr. David Ravnik, ki me je navdušil za odkrivanje človeškega telesa in njegovega delovanja

Leta 2003 sem v Varkali (Kerala) opravil 240-urni tečaj Ayurvedske masaže (dr. Joseph V.E.),ki me je približala holističnemu razmišljanju pri obravnavi telesnih neravnovesij

Istega leta sem se redno zaposlil kot maser v zasebnem salonu, ki je deloval v enem izmed portoroških hotelov.

Leta 2005 se je začela moja pot k spoznavanju Osteopatije – vpisal sem prvi letnik na EIOM. Prvo leto v Padovi (Italija) sem posvetil izključno poglobljenemu študiju medicinskih predmetov in odkrivanju znanstvene ter filozofske »preteklosti« Osteopatske medicine.

Leta 2007 je bil že čas, da svoje znanje unovčim v praksi in zaradi potrebe po licenci za delo, uspešno opravim šolanje za Športnega maserja-terapevta. Program, ki  se je izvajal pod okriljem Italijanskega olimpijskega komiteja, mi je odprl vrata v športne klube – nogometni klub Calcio Bertesina (Vi) ter košarkarski klub Pallacanestro Trasteverina (Vi).

V tem obdobju začnem aktivno predavati na Šoli za maserje in terapevte (Higeja), pod mentorstvom manualnega terapevta, tuinologa in osteopata Željka Radmanovića.

Leta 2008 sem zaključil tretji letnik (od skupno petih) in po programu odšel  v Bruselj na zagovor diplomske naloge (»Osteopatski in konzervativni pristop pri obravnavi femoro-patelarnega sindroma«). Komisija se je sestala na sedežu Univerze Jean Monnet, ki je bila takrat ena redkih akreditiranih institucij, ki je v Evropi podeljevala naziv Ostepata.

Istega leta se podam novim izzivom naproti in odločim nadaljevati študij Osteopatije na ICOM v Milanu (Italija). ICOM se je leta 2007 osamosvojil od  Visoke šole za osteopatijo (ISO) in začel z največjim projektom usposabljanja osteopatov v Evropi – osteopatske ambulante znotraj Ortopedske bolnice Bassini, raziskovalni projekti s področja osteopatije financirani s strani EU in Lombardie, mednarodne izmenjave, prvi magistrski študij iz Osteopatske medicine v sodelovanju z Univerzo Bicocca, ustanovitev Evropskega raziskovalnega centra osteopatske medicine (ERCOM), itd. Danes velja ICOM za vodilno izobraževalno ustanovo v Evropi, klinika v Milanu združuje več kot 40 ambulant za osteopate, 10 ambulant za specialiste ORL, ginekologije, ortopedije, pediatrije, fiziatrije in športne medicine ter 8 ambulant za fizioterapijo.

Leta 2011 sem zaključil zadnji, peti letnik Osteopatije in po opravljenem kliničnem izpitu tudi diplomiral. Tekom zadnjih let in tudi po končanem študiju sem skozi program poklicnega osamosvajanja na kliniki ICOM, opravil preko 1500 kontaktnih ur s pacienti. Zaradi želje po nadaljevanju študija sem že isto leto vpisal podiplomski študij Osteopatske medicine na Nescot College –SIOM (Surrey, Anglija), ki ga predvidoma zaključim leta 2015.

Leta 2012 sem odprl zasebno ambulanto v Kopru, ki deluje znotraj fizioterapevtske ordinacije Stanislave Varmuž; naknadno pa še v Ljubljani, znotraj vadbenega centra Vigorground.

Zaradi trenutnega neizvajanja Zakona o zdravilskih dejavnostih s strani Ministrstva za zdravje, sem za potrebe naših zakonov, pridobil še Nacionalno poklicno kvalifikacijo za poklic Maserja in naknadno še uspešno opravil izpite iz zdravstvenih vsebin na Ministrstvu za zdravje, s čimer izpolnjujem pogoje za pridobitev zdravilske licence in opravljanje dejavnosti kot zdravilec – manualni terapevt, kraniosakralni terapevt.

Sodelovanja:

ICOM – predstavnik za Vzhodno Evropo in Balkan

Akademija za manualno terapijo – predavatelj pri predmetih Miofascialne tehnike in Artikulacijske tehnike ter asistent pri Manualni limfni drenaži in Strukturalno-funkcionalni diagnostiki

Higeja – nosilec tečajev Masaža globokih tkiv, Ortopedska masaža, Športna masaža

Društvo maserjev Slovenije – podpredsednik

Vigorground – vodja terapevtskih programov